Het kiezen van een dak voor uw tuin

Bij het kiezen van een overkapping voor uw tuin of terras, moet u rekening houden met de volgende basisprincipes.

Sedumdak laten aanleggen

Voordeel 1: vermenigvuldigd met 10, dit is de vermenigvuldigingsfactor om rekening te houden met de constante bewegingspatronen van de zon. Bijvoorbeeld, de middagzon verplaatst zich over de hele omtrek van uw tuin. Uw beschutte plek in de middag en ochtend moet dus ook dezelfde behandeling krijgen. Een hoge Sedum is geen goede keuze voor een tuindak, maar een middelhoge soort zoals sedum, groene tijm of wilde tijm doet het wel goed. Middelhoge sedums hebben een breedte van niet meer dan 2 meter.

Voordeel 2: Omdat sedums perfect geschikt zijn voor uiteenlopende landschappen en groeiomstandigheden, zullen hun prachtige groenschakeringen niet alleen een nieuw en weelderig uiterlijk aan uw tuin geven, maar het zal ook helpen om dat vervelende onkruid onder controle te houden. Veel onkruiden ontgroeien hun wortels, waardoor een warrige warboel in uw gazon ontstaat. De elegante vorm van een Sedum Stop Gardeningzine zal voorkomen dat uw waardevolle bloemen en groenten afsterven. Het plantvak van sedum zal ook voorkomen dat Methkoppen in uw gazon uitlopen.

Voordeel 3: Omdat sedums schaduw- en windbestendig zijn, zijn ze geschikt voor schaduw in de late namiddag wanneer andere grassen op hun laagst en heetst zijn. Dit betekent dat er onder de bescherming van sedum ook geweldige plekken voor vermaak mogelijk zijn.

Voordeel 4: Een van de grootste voordelen van sedum is de uitgebreide groei gedurende het hele jaar. Zelfs bij de heetste temperaturen zullen sedums slechts de hardheid van de zon minimaliseren. Ze beschermen bloembedden tegen vorst, en bieden de rustgevende blauwe tint gedurende de heetste middagen.

Voordeel 5: Moeder Natuur gaat zelfs de uitdaging van de bodemgesteldheid aan. Problemen met ongedierteplagen en onkruidzaden kunnen gedeeltelijk onder controle worden gehouden door regelmatig water te geven en af te wachten hoe de plaag uitbreekt.

Voordeel 6: Omdat sedum zo’n onderhoudsvriendelijke plant is, zijn er veel mogelijkheden voor landschapsarchitectuur en tuinieren voor wie de tijd neemt om de beste basisprincipes te leren. Vereisten zoals grond, water geven en snoeien zijn niet zo overvloedig als bij veel andere planten. Het onderhoud is nog lang niet intensief, en de tuin zal dan ook waarschijnlijk niet zo veel gesnoeid hoeven te worden als bij kruidachtige planten. Omdat Sedums langzaam groeien, zijn ze voor de eerste huiseigenaar een langetermijnplant om te overwegen.

Hoewel deze voordelen voldoende zijn om u ervan te overtuigen dat het planten van sedum een verstandige beslissing is, is de enige voorzichtigheid die u in acht moet nemen, dat u uw plant zorgvuldig moet kiezen. Er zijn sedums die niet geschikt zijn voor dakbeplanting, en dus misschien geen verstandige keuze zijn voor u. We geven u een paar soorten die bekend staan als perfect voor dakbeplanting.

Sedumsoorten die goed gedijen op een dak zijn onder meer Blue Atlas, met grote bladeren met blauwe aderen.ose Rapidurn, een sedumsoort die wortelstokken en knolvormige wortels heeft, maar die geen waterval lijkt te hebben wanneer hij volgroeid is. Golden Glances of Iris Wildcat zijn andere soorten sedum die het goed zullen doen als dakplanten. Zorg er gewoon voor dat de bouwvergunningen worden gewijzigd, zodat u daadwerkelijk de vereiste mogelijkheid hebt om bouwdocumenten te controleren.

Turbo grow sedum is een plantensoort die niet zou misstaan in een mediterrane tuin. De groeihoogte van deze plant is 15 centimeter en hij is het meest geschikt voor grond met weinig voedingsstoffen. Als uw grond wat rijker is, kunt u er altijd jonge planten in zetten zonder de wortels te verstoren. Het beste van alles is dat sedum gemakkelijk te vermeerderen is. Het is een slimme zet om wat onderzoek te doen naar de progressieve soorten sedum en uw plaatselijke tuinwinkel om de beste soorten uit te zoeken die in uw omgeving zouden werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.